Stress

In Nederland melden zich jaarlijks duizenden mensen ziek wegens burn-out of overspannenheid. Spanning en stress hebben maar voor een deel te maken met invloeden van buitenaf. Mensen maken voor een groot deel hun eigen stress.
De manier van denken bepaalt uiteindelijk hoe je je voelt en ook hoe je je opstelt en gedraagt. Om te voorkomen dat u in een dergelijke stresssituatie belandt is deze training ontwikkeld.Voor wie?

Sinds kort lijkt u wat zwaarder aan zaken te tillen en reageert u ook geprikkelder. U voelt zich in toenemende mate gebukt gaan onder een groot verantwoordelijkheidsgevoel en u kunt onvoldoende afstand van uw werk nemen.
U windt zich te vaak en te snel op en u trekt zich zaken die verkeerd lopen persoonlijk aan. Na een zware werkdag kunt u zich onvoldoende ontspannen. U hebt het idee dat u langzaam “opbrandt” in uw werk en u wilt handvatten om hier weer uit te komen. Of u bent na een periode van burn-out/overspannenheid weer aan het terugkomen op
uw werk en zou daar graag wat ondersteuning bij krijgen.


Resultaat

U krijgt inzicht in de betekenis, de oorzaken en de gevolgen van stress en spanningen. U leert signalen van (on)gezonde stress tijdig te herkennen. U wordt zich bewust van uw eigen mogelijkheden om stress de baas te worden en te blijven en om de juiste balans te vinden tussen gezonde en ongezonde stress. U ontwikkelt een aantal vaardigheden om ongezonde stress en spanningen te verminderen en beter te hanteren. Na deze training gaat u met nieuwe energie aan de slag.


De training

De training is erop gericht om te veel stress en spanningen bij uzelf te herkennen, te voorkomen en te leren hanteren. De training biedt u een diepgaand zelfonderzoek met vragen zoals: “Wat betekent stress voor mij?”, “Wat zijn voor mij de oorzaken van stress?”, “Hoe kan ik beter omgaan met stress?” Er wordt veel aandacht geschonken aan de Rationele Effectiviteits Training. Volgens de Rationele Effectiviteits Training zijn het niet de gebeurtenissen zelf die emoties veroorzaken, maar onze gedachten hierover. Door anders tegen de gebeurtenissen aan te kijken wordt stress in grote mate verminderd. Ook aan burn-out zal de nodige aandacht worden geschonken.


Tijdsduur, lesgeld en plaats van de training

De kosten voor de training van 5 avonden – 1 keer per week van 19.30 uur tot ca. 22.00 uur – bedragen € 230,00.
Genoemde bedragen zijn incl. lesmateriaal en BTW. De exacte datum en  plaats zal bij inschrijving bekend gemaakt worden.

Aantal deelnemers: maximaal 14

Deze training is ook in bedrijfsinterne variant beschikbaar, toegespitst op de specifieke wensen en situatie van uw organisatie