Presenteren

Het houden van een presentatie gebeurt meestal niet dagelijks. Faalangst en onervarenheid maken dat veel mensen er enorm tegenop zien om te spreken voor een groep.. Doordat u zich vaardigheden eigen maakt wordt uw presentatie verbeterd en vermindert u de spanning die zon presentatie oproept. Een presentatie is pas succesvol als het helder en natuurlijk gebeurt en..met plezier.


Voor wie?

U wilt uw vaardigheden in het spreken voor groepen uitbreiden. Misschien bent u nog onervaren en wilt u alles weten en leren over spreken voor groepen. Of u voelt zich gespannen voor en tijdens uw toespraken. Misschien hebt u al wat meer spreekervaring, maar wilt u met meer plezier presentaties houden. Deze training is dus geschikt voor sprekers met en zonder spreekervaring.


Resultaat

U leert uw toespraken voor te bereiden, gericht op het niveau van het publiek en met een duidelijk doel voor ogen. U leert beter gebruik te maken van uw eigen expressiemogelijkheden, onder andere stemgebruik en gebaren. Uw spreekangst of plankenkoorts vermindert en is beter onder controle te houden. U leert om te gaan met hulpmiddelen.


De training


In deze praktische training gaat u zelf aan de slag met het oefenen van uw presentatie op een ontspannen, gestructureerde wijze. Op deze wijze kunt u werken aan uw zelfvertrouwen en de juiste uitstraling bij uw presentatie. Het ontwikkelen van uw persoonlijke stijl staat centraal. U traint zich in diverse technieken en stijlen en leert deze af te stemmen op de situatie waarin u terecht komt. Een scherp bservatievermogen van de trainer, persoonlijke feedback, serieuze opdrachten en speelse oefeningen vormen de beste leermomenten. Ook ontspanningsoefeningen zijn onderdeel van de training. Op de video ziet u terug hoe belangrijk lichaamstaal is bij een presentatie.

Tijdsduur, lesgeld en plaats van de training

De kosten voor de training van 4 avonden 1 keer per week van 19.30 uur tot ca. 22.00 uur bedragen € 200,00.
Genoemde bedragen zijn incl. lesmateriaal en BTW. De exacte datum en plaats zal bij inschrijving bekend gemaakt worden.

Aantal deelnemers: maximaal 14

Deze training is ook in bedrijfsinterne variant beschikbaar, toegespitst op de specifieke wensen en situatie van uw organisatie