Onderhandelen

Steeds meer mensen zijn genoodzaakt zelf te onderhandelen. Of u nu werknemer bent, lid van een ondernemingsraad of lid van een cliŽntenraad, dagelijks doen zich talloze grote en kleine onderhandelingssituaties voor.
Van werkgeverszijde kunt u daarbij weerstand ervaren. Maar ook uw collegaís of cliŽnten werken naar uw gevoel niet altijd mee. Hoe pakt u dit nu aan?


Voor wie?

U bent lid van de ondernemingsraad, cliŽntenraad of werknemer en hebt regelmatig te maken met belangentegenstellingen, zowel binnen als buiten de organisatie. U wilt meer inzicht verwerven in het onderhandelingsproces en uw vaardigheid en persoonlijke effectiviteit in onderhandelen vergroten.


Resultaat

U leert een zo goed mogelijk resultaat met uw onderhandelingen te behalen, zodat u gemakkelijker een ďwin-winĒsituatie bereikt. U hebt geleerd, dat succesvol en overtuigend onderhandelen kŠn. Bovendien kunt u betere resultaten boeken door aandachtig en geduldig te luisteren en door de belangen van de andere partij(en) scherp in te schatten. Door u goed voor te bereiden en door u flexibel op te stellen kunt u meer halen uit uw onderhandelingen.
U hebt inzicht gekregen in uw persoonlijke stijl  van onderhandelen. U bent beter in staat om uw doel in onderhandelingen te behalen zonder de relatie te verstoren. U leert een eigen strategie te ontwikkelen om onderhandelingssituaties te herkennen, te benoemen, aan te gaan en met positief resultaat te beŽindigen.De training

In deze praktische training gaat u zelf aan de slag met het oefenen van onderhandelen. Allereerst wordt ingegaan op de vraag wat onderhandelen nu feitelijk is en welke spelregels daarbij gehanteerd worden. Een belangrijk uitgangspunt is, dat u oog heeft voor de continuÔteit van uw relatie. De training geeft u inzicht in het gehele onderhandelingsproces en in het gesprek aan de onderhandelingstafel. U maakt kennis met diverse tactieken en stijlen en met de voor- en nadelen ervan. Verder leert u hoe u zich snel en degelijk kunt voorbereiden op de onderhandeling.


Tijdsduur, lesgeld en plaats van de training

De kosten voor de training van 5 avonden Ė 1 keer per week van 19.30 uur tot ca. 22.00 uur Ė bedragen € 240,00.
Genoemde bedragen zijn incl. lesmateriaal en BTW. De exacte datum en  plaats zal bij inschrijving bekend gemaakt worden.

Aantal deelnemers: maximaal 14

Deze training is ook in bedrijfsinterne variant beschikbaar, toegespitst op de specifieke wensen en situatie van uw organisatie.