Goede balans

Veel (echt)paren hebben tegenwoordig beiden een betaalde baan en zorgen daarnaast voor kinderen, familie en de huishouding. De taakverdeling waarbij de man voor het inkomen zorgt en de vrouw voor het huis en de kinderen is aan het verdwijnen. Vrouwen voelen zich vaak dubbel belast. Ook als ze werken voelen ze zich verantwoordelijk voor de gang van zaken thuis en voor de kinderen. Men vindt het vaak moeilijk de regie uit handen te geven; een schuldgevoel kan het gevolg zijn. Daarnaast is het aantal alleenstaanden met zorgtaken drastisch toegenomen. De combinatie van werk en privé is daardoor steeds meer onderwerp van discussie. Steeds meer mensen hebben moeite een goede balans te vinden tussen werk en privé. Herkent u zich in het bovenstaande? Maar het kan ook anders.Voor wie?

U ondervindt problemen bij het vinden van een goede balans in de diversiteit aan taken, die u wilt combineren. U wilt meer weten over de wettelijke maatregelen en voorzieningen, die mogelijk zijn.  Aan de hand van een persoonlijk plan wilt u uw toekomst zelf bepalen

Resultaat

U heeft meer inzicht gekregen in het spanningsveld van de zorg voor uzelf, arbeid en zorg en de zorg voor de samenleving. U heeft geleerd keuzes te maken op basis van uw waarden en overtuigingen. Dit verdiepte zelfinzicht biedt u handvatten om bewust om te gaan met vragen en keuzes rond zorg en arbeid.


De training

De lusten en de lasten van het combineren van arbeid en zorgtaken krijgen speciale aandacht.

U maakt kennis met de wettelijke zorgregelingen en de mogelijkheden en struikelblokken, die u in de praktijk tegenkomt. De voor– en nadelen van deeltijdwerk en andere werkvormen komen aan bod, evenals kinderopvang. U gaat de balans opmaken tussen wat u wilt en wat haalbaar is. Zo kunt u leren om uw perfectionisme wat meer los te laten. U wilt uw werk goed doen. Maar wat is eigenlijk goed werk? De volgende vragen worden gesteld: Hoe heeft u de combinatie van arbeid en zorgtaken geregeld? Hoe blijft u zich volwaardig mens voelen in alle taken – zowel persoonlijk, zakelijk als maatschappelijk– die u wilt vervullen? Werken om te leven, hoe doet u dat?

Verder komt ter sprake: wat zijn uw knelpunten? Wat zijn uw wensen, maar nog belangrijker is de vraag hoe u deze wensen omzet in werkelijke daden. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan kunt u stap voor stap aan uw wensen werken.

Tijdsduur, lesgeld en plaats van de training

De training duurt 4 avonden – 1 keer per week van 19.30 uur tot ca. 21.30 uur. De training wordt via diverse maatschappelijke organisaties aangeboden. De exacte datum en plaats zal bij inschrijving bekend gemaakt worden.

Aantal deelnemers: maximaal 14

Deze training is ook in bedrijfsinterne variant beschikbaar, toegespitst op de specifieke wensen en situatie van uw organisatie.