Effectief leidinggeven

Leidinggevenden moeten bij zichzelf kwaliteiten ontwikkelen om adequaat leiding te kunnen geven in een dynamische organisatie. Leidinggeven is het scheppen van condities op zo’n manier dat de medewerkers in uw organisatie al hun vermogens in willen zetten om een bijdrage te leveren aan de realisering van de organisatiedoelen. Leidinggevenden moeten, veel meer dan vroeger, opereren als een team.


Voor wie?

U geeft al enige tijd leiding en wilt uw capaciteiten vergroten of u hebt zojuist de eerste stap in een leidinggevende positie gezet.


Resultaat

Afhankelijk van de gekozen modules hebt u uw eigen stijl van leidinggeven leren ontdekken en hoe u het effectiefst met uw medewerkers kunt omgaan. U hebt geleerd uw stijl aan te passen aan de medewerkers en de situatie. Uw communicatie met medewerkers zal in veel opzichten beter verlopen.


De training

De training is opgebouwd uit diverse modules, zodat er al naar gelang de wens van de organisatie en leidinggevenden bepaalde modules gecombineerd kunnen worden. Het betreft hier een training op maat. De volgende modules zijn voorhanden:

Elke module zal een dagdeel beslaan, maar het is ook mogelijk een module uit te breiden naar meerdere dagdelen. Het programma is een afwisseling van korte theoretische inleidingen, uitleg van methoden en technieken, uitwisseling van praktijkervaringen, oefeningen en rollenspelen.

Tijdsduur

Deze training is geheel op maat en wens van de organisatie en slechts in de bedrijfsinterne variant beschikbaar. Het aantal dagdelen is afhankelijk van de afgesproken modules.

Aantal deelnemers: maximaal 12