Conflicthantering

Conflicten komen in elke (werk)situatie voor. Of u zélf een conflict heeft of last hebt van conflicten tussen anderen. En misschien moet u wel samenwerken met lastige dwarsliggers… Natuurlijk gaat u het liefst zoveel mogelijk conflicten uit de weg. Maar toch geven ze, hoe gek het ook klinkt, juist allerlei mogelijkheden om vervolgens beter samen te werken
.


Voor wie?

wilt uw vaardigheid en persoonlijke effectiviteit in conflicthantering vergroten en inzicht krijgen in de processen die bij conflicten een rol spelen. U wilt in een veilige omgeving oefenen in het hanteren van conflicten.


Resultaat

Deze training geeft u inzicht in conflicten en in uw eventuele rol als onderdeel van een conflict. Ook leert u verschillende methoden, technieken én praktische vaardigheden om een conflict op te lossen. Met kennis van verschillende soorten conflicten kunt u conflicten, waarin uzelf betrokken bent én die van anderen, succesvol oplossen. De strategie, die u gebruikt past bij uw persoonlijke stijl van conflicthantering. Conflicten hoeven niet meer te escaleren. U hebt geleerd hoe u in conflictsituaties met machtsverhoudingen om moet gaan. 


De training

U leert welke soorten conflicten er zijn en hoe u daar het beste mee om kunt gaan. In praktijkgerichte oefeningen leert u verschillen bespreekbaar te maken en verschillende stijlen van conflicthantering te gebruiken. U ontwikkelt daarin uw persoonlijke stijl. Ook aan de orde komen machtsverhoudingen in conflicten en welke rol deze spelen. Communicatiestoornissen worden uitgebreid behandeld. De verschillende stappen om tot de kern van het conflict te komen zijn een belangrijk onderdeel. Verder aan de orde komt:  “ Hoe leer ik mijn hoofd koel te houden en het juiste woord op het juiste moment te zeggen?”, ”Hoe voorkom ik dat conflicten een eigen leven gaan leiden?”.


Tijdsduur, lesgeld en plaats van de training

De kosten voor de training van 5 avonden – 1 keer per week van 19.30 uur tot ca. 22.00 uur – bedragen € 240,00. Genoemde bedragen zijn incl. lesmateriaal en BTW. De exacte datum en  plaats zal bij inschrijving bekend gemaakt worden.

Aantal deelnemers: maximaal 14

Deze training is ook in bedrijfsinterne variant beschikbaar, toegespitst op de specifieke wensen en situatie van uw organisatie